Kategori: Biyografi

  • Ali Şenozan Biyografi

    yazar:

    kategori: ,

    7 Haziran 1939 tarihinde Adana’da doğan Ali Şenozan. İnkılâp İlkokulu, Tepebağ Ortaokulu ve Adana Erkek Lisesi’ni bitirdi. Ortaokul sıralarında Arif Nihat Aka’dan nota, usul, feyiz ve makam dersleri aldı. Daha sonra Arif Nihat Aka’nın yardımcısı olarak hocalığa başlayan Şenozan, Adana Erkek Lisesi Korosu’nu kurdu ve çalıştırdı. 1958 yılında İstanbul Belediyesi Konservatuvarı’nda açılan ve 148 kişinin…

  • Murat Salim Tokaç Biyografi

    yazar:

    kategori: ,

    Günümüzün önde gelen ney ve tanbur icracılarından kabul edilen Dr. Murat S. Tokaç, aslen Ünye’li olup 1969 yılında Kırıkkale’de doğdu. 1992 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu ve aynı fakültede Mikrobiyoloji doktorasını tamamlamaktadır. Kendisi de neyzen olan babası Dr. Turgut Tokaç tarafından 5 yaşında ud ve neye başlatıldı. Türk Müziğini her yönüyle babasından…

  • Dr. Selahattin İçli

    Dr. Selahattin İçli

    yazar:

    kategori: ,

    6 Ekim 1923 tarihinde Babası İbrahim İçli ve annesi Zekiye İçli’nin üç çocuğunun en büyüğü olarak İstanbul Beşiktaş’ta doğmuştur. Nimet ve Ümran adında iki kızkardeşi vardır. 1927 yılında Babasının Susurluk Borasit Madeni’nde görev almasıyla, ilkokulu Susurluk’ta, Ortaokulu ve Liseyi Balıkesir’de yatılı olarak okudu. Bestekâr Şerif İçli, babasının amca oğludur. 1949 yılında İstanbul Tıp Fakültesi’ni bitirdi.…

  • Kutlu PAYASLI

    Kutlu PAYASLI

    yazar:

    kategori: ,

    Kendi kaleminden 27 Haziran 1936 tarihinde Amasya’da doğdum. Ziraat Bankası memurlarından ve İstiklal Savaşının iki madalyalı gazilerinden Yümni Payaslıoğlu’un üçüncü evladıyım. Diğer kardeşlerim Daniş,Yavuz ve Bülent’tir. Esas soyadım Payaslıoğlu‘dur. Annem ev kadını Adalet Hanım. İstanbul Beyazıt Kütüphanesi’nde kayıtlı “EL MEŞHUR MİNEL MİNEL MEŞHUD VEL MESMU (Görülmüş, duyulmuş meşhurların ismi ) adlı kitapta, ailemizin 1765-75 yılları arasında…

  • Coşkun Güla (1944-2016)

    Coşkun Güla (1944-2016)

    yazar:

    kategori:

    Anadolu müziğinin, geleneksel bağlama icrası ve yapımının, ülkemizdeki en önemli temsilcilerinden biri olan Coşkun Güla, 1944 yılında, Ankara’da doğmuş; yüksek öğrenimini, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde, Ziraat Yüksek Mühendisi olarak tamamlamıştır. Çocuk yaşlarda başlayan bağlama çalma merakı, ilerleyen yıllarda tüm yaşamını derinden etkiler ve yaşam tarzını belirler. Aynı yıllar içinde, bağlamanın yapımıyla da yakından ilgilenmeye başlar.…