7 Haziran 1939 tarihinde Adana’da doğan Ali Şenozan. İnkılâp İlkokulu, Tepebağ Ortaokulu ve Adana Erkek Lisesi’ni bitirdi. Ortaokul sıralarında Arif Nihat Aka’dan nota, usul, feyiz ve makam dersleri aldı. Daha sonra Arif Nihat Aka’nın yardımcısı olarak hocalığa başlayan Şenozan, Adana Erkek Lisesi Korosu’nu kurdu ve çalıştırdı.
1958 yılında İstanbul Belediyesi Konservatuvarı’nda açılan ve 148 kişinin girdiği şan ve okuma tarzı sınavını birincilikle kazandı. O zaman ki sınavın komisyonunda Duri Turan, Münir Nurettin Selçuk , Refik Fersan, Faire Fersan ve Kemal Gürses bulunuyordu. Komisyon üyeleri; “Adın, soyadın ne evladım?” deyince “Ali Kaptıkaçtı” dedi. Komisyon üyeleri önce kahkaha ile gülüp sonra özür dilediler. Daha sonra bestelediği bir şarkıyı Gönül Akın’a verdi. Sanatçı bu şarkıyı okuyacağını üstada haber verdi. Radyo anons yapılırken bestekârı “Ali Bey” diye tanıtılınca soyadını değiştirmek istedi. Bir gün cümbüşle evde “Gözlerinden içti gönlüm neşeyi” şarkısını söylüyordu, arkadaşı Rifat Veziroğlu; “Ali sen soyadı arıyordun değil mi? Bak sana göre soyadı Şenozan” dedi. Söylediği şarkı Şükrü Şenozan’ındı. Üstadın hoşuna gitmişti. Ertesi gün Laika Karabey’i arayarak durumu anlattı. “Tam sana göre soyadı” deyince üstat “Ali Şenozan” olarak anılmaya başladı.
Ali Şenozan, İstanbul Belediyesi Konservatuvarı’nda Münir Nurettin Selçuk’dan istifade etti, Türk Müziği Derneği’nde Çinuçen Tanrıkorur, Erdoğan Köroğlu, Teoman Apay, Şekip Ayhan Özışık, Tülin Yakarçelik gibi sanatçılarla birlikte oldu. Emin Ongan, Cevdet Çağla, Dr. Alaattin Yavaşça gibi üstatlarla yakın dostlukları oldu. 1959 yılında Adana’ya dönen Şenozan, Adana Paksoy Fabrikasında çalışmaya başladı. 1960 yılında Polatlı Topçu Okulundaki askerlik döneminden sonra, Çorlu 301. Topçu Alayı’na gitti, moral gecelerinde konserler verdi. Kapanan Kırklareli Müzik Cemiyeti’ni Ecz. Tevfik Bey’le birlikte açtı.
1966 yılında Ankara Radyosu’nda açılan sanatçı sınavını kazanarak ses sanatçısı olarak göreve başladı. 1979 yılında açılan sınav sonucu topluluk şefi oldu. Ankara Radyosu’nda, Topluluk Şefi ve Ses Sanatçılığı görev yaptı. TRT ‘de kurul üyeliği görevini yapan Şenozan, TRT Merkez Denetim Kuruluğu Üyeliği ve TRT Repertuar Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. 7 Haziran 2004 yılında yaş haddinden emekliye ayrıldı.
1956 yılında başladığı beste çalışmaları devam etmekte olan Şenozan, evli ve iki çocuk babasıdır. Üç torun sahibi olan bestekarımız, torunlarına sevgisini aşağıdaki üç beste ile ölümsüzleştirmiştir. “Çağla su ” Çağla için, ” Birden içime neşe doldu ” Buğra için, ” Bebeğim güzel Nehirim” Nehir için bestelemiştir.
Ali Şenozan tarafından Muhayyerkürdî makamında bestelenen şiirlerinden “Hasreti Yıllara Sor”, 1991’de Milliyet gazetesi yarışmasında ödül aldı. Ayrıca 1984 yılında Hüzzam makamında “Gitme güzeller güzeli “, 1982 yılında Rast makamında “Aşk oduna yandı “, 1993 yılında Rast makamında “Gittiğin yolları yakın sanarak” adlı besteleriyle Milliyet Gazetesi’nin düzenlediği “Yılın on şarkısı” ödüllerini aldı.
Ali Şenozan, bugüne kadar TRT dışında bir çok derneklerde de koro şefi ve hoca olarak görev yapmıştır. Bunlar Hacettepe Üniversitesi Korosu, Ortadoğu Üniversitesi Korosu, Ankara Öğretmen Okulu Korosu, Melodiler Müzik derneği, TRT Memurlar Korosu, Yüksek İhtisas Hastahanesi Müzik Topluluğu, Kayseri Melikgazi Belediyesi Konservatuarında ve Konya Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak faaliyetlerde bulunmuştur.