2019Mayis_EnguruKonserHaber

Ses sanatçısı ve klasik koro şefi Vedat Kaptan Yurdakul’un Onursal kurucu başkanlığının yanı sıra şefliğini de üstlendiği Engürü Terennüm Klâsik Türk Müziği Topluluğu 40. Konserini verdi.
Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi Fârâbi Salonu’nda gerçekleşen konserin sunumunu her zaman olduğu gibi Faruk Cenap Erdoğan yaptı.
Konserin öncesi bir konuşma yapan Dernek Başkanı Tanyol Çoruh etkinliğin gerçekleşmesine katkıları olan kişi ve kuruluşlara ayrı ayrı teşekkür etti. Çoruh konuşmasında düşüncelerini şu cümlelerle ifade etti:
“Terennüm Klâsik Türk Müziği Topluluğu olarak 20 yıldır; başka bir ifade ile yılda iki konserden hesaplanacak olursa tam 40 konserdir, mûsıkîmizin en prestijli, en sanatlı eserlerini, siz değerli dostlarımızla paylaşmaya çabasıiçindeyiz. Başlangıçtan bu yana hocamız ve şefimiz, değerli müzisyen Vedat Kaptan Yurdakul önderliğinde sürdürdüğümüz bu keyifli ve düzeyli yolculuğu, onunla birlikte (ve elbette çıtayı asla düşürmeksizin) gidebildiği yere kadar da götürmeye azimliyiz.
‘Makamlarımız ve Bestekârlarımız’ temalı bu 40. konserimizin birinci bölümünde farklı zamanlarda yaşamış çok değerli bestekârlar tarafından Türk Müziği repertuarına kazandırılmış olan Hicazkâr makamındaki eserlerin enseçkinleri yer alıyor. İkinci bölümde ise, koromuz ve solistlerimiz, merhum
Selahattin Altınbaş’ın güzel şarkılarını yorumlayacaklar. Bu nedenle bu akşam huzurlarınıza, bu değerli bestekârın birinci ve ikinci kuşak yakını olan saz sanatçılarının da katılacağı zenginleştirilmiş bir saz heyeti ile çıktık. Babalarını, dedelerini, amcalarını ya da dayılarını yaşatmak üzere konserimize katılmış olmaları nedeniyle, bütün akraba sanatçılara, büyük oğlu Sevgili Aygün Altınbaş’ın şahsında şimdiden teşekkür etmek istiyorum.”
Salona gelen müzikseverlerin yanı sıra bir de ünlü konuk sanatçı vardı: Ela Altın. Konseri büyük bir dikkatle izleyen Ela Altın’a şef Vedat Kaptan Yurdakul bir buket çiçek verdi. Altın koroyu çok beğendiğini, salonda olmaktan büyük keyif aldığını ifade etti.

Kaynak: Doğan Bulgun- 24 Saat Gazetesi

ENGÜRÜ Terennüm Klâsik Türk Müziği Topluluğu Konseri (18 Mayıs 2019)
Etiketlendi: