Ankara’da Zeybek Konseri

yazar:

kategori:

Ankara’da Zeybekler Konseri
Konser başlığı: Efelerin Yemini Zeybekler
Düzenleyen: Engürü Türk Müziği derneği, Türk Halk Müziği topluluğu
Zaman: 26 şubat 2011 cumartesi, saat 20:00
Yer: Ankara Üniversitesi, Tıp fakültesi, Morfoloji binası
Abdulkadir Noyan salonu, Sıhhiye Ankara.


Ankara’da zeybek konulu konserlere hasret kalmış bir müzisyen ve zeybek tutkunu olarak Öncelikle Şef Sayın Mehmet Üçer’i, Engürü Türk Müziği Derneği üyelerini ve toplulukta yer alan arkadaşlarımızı kutluyorum.

Bugüne kadar benim de üyesi bulunduğum Türk Halk Bilim Topluluğu organizasyonları ve birkaç istisna dinleti dışında bu tarz bir müzikal etkinliğe başkentimizde doğrusu pek rastlamadım.

Yurdun her bölgesinden gelen insanlarla dolu Ankara’da bu durum bizler için büyük bir eksiklikti: Şimdilerde bu eksikliği görerek bir şeyler yapmak ihtiyacının duyulmuş olması ise son derece memnun edici.

Uzun zamandır Vedat Kaptan Yurdakul yönetiminde Klasik Türk Müziği topluluğuyla isminden çokça söz eEttirmiş olan Engürü Türk Müziği Derneği, geçen yıl başlattığı Halk müziği çalışmalarıyla da son derece başarılı etkinlikler yapma idealinde olduğunu camiaya göstermiş oldu.

19 Haziran 2010’da verdikleri “Semahlar” konulu konser izleyicilerden büyük beğeni alarak TRT radyo ve televizyonunda yayınlandı.

Eylül 2010’dan itibaren hazırlıklarına başladıkları “Zeybekler” konulu konser çalışmalarını büyük bir disiplin ve özveriyle konser aşamasına getirdiler.

Benim de hocam olan Üstad Mehmet Üçer, daha önce Bergüzar ve Dembudem adlı tv programlarında olduğu gibi bu toplulukta da halk müziüğimizin derinliklerine ulaşarak repertuar ve icra açısından yerel üslupları da değerlendirmek suretiyle özgün bir müzik anlayışı ve sunumu ortaya koymaya çalışıyor.
İyi bir hazırlık süreci ardından motive olmuş bir topluluk ve deneyimli olduğu kadar da idealist bir şef’le verecekleri konserin heyecanı içinde olan topluluktaki arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Umuyorum ki, bu konserle birlikte Ankara amatör halk müziği toplulukları ortamına da yeni bir soluk getirecekler.

26 şubat cumartesi günü düzenlenecek konsere bana göre, müzikseverler kadar profesyonel müzik icracıları da ilgi göstermeliler. Zira, Engürü Türk Halk müziği topluluğu çalışmalarını sanat ideali yüksek bir disiplin ve heyecanla sürdürüyor. Onları alkışlamak ve desteklemek aslında Ankara’daki Amatör çalışmaların tarzındaki değişimi ve ilerleyişi de desteklemektir diye düşünüyorum.

Başarılı ve keyifli bir konser olması dileğiyle.

Kaynak: Fethi.org