TRT Ankara Radyosu Türk Sanat Müziği ses sanatçısı ve topluluk şefi Vedat Kaptan Yurdakul ve arkadaşları tarafından 1999 yılında kurulan Engürü Türk Müziği Derneği, kuruluşunun 20.yılını kutladığı etkinliklerin ilkinde muhteşem bir konser verdi.

TRT Ankara Radyosu Türk Sanat Müziği ses sanatçısı ve topluluk şefi Vedat Kaptan Yurdakul ve arkadaşları tarafından 1999 yılında kurulan Engürü Türk Müziği Derneği, kuruluşunun 20.yılını kutladığı etkinliklerin ilkinde muhteşem bir konser verdi. Konseri, derneğin onursal başkanı da olan Şef Vedat Kaptan Yurdakul yönetti. Dernek Başkanı Tanyol Çoruh’un açılış konuşmasından sonra başlayan konseri Faruk Cenap Erdoğan sundu. Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nin tarihi Fârâbi Salonu’nda yapılan konserin ilk bölümünde, yaşadığı tarihler arasında tam yüzyıl olan ama aynı mûsıkî terbiyesi ile yoğrulmuş bestekârlar olarak iki farklı yüzyılda eserler vermiş iki Rıfat Bey’in; Rıfat Ayaydın ve Rif’at Bey’in sevgi ve aşktan söz eden eserlerinden örnekler sunuldu. Konserin ikinci bölümünde ise şarkıların büyük bestekârı Hacı Ârif Bey’in terkip ettiği Kürdî’li Hicazkâr makamında eserler vermiş ünlü bestekârların en güzel şarkıları seslendirildi. İzleyicilerin büyük bir ilgi ve beğeniyle izledikleri konserde şarkıların gerek koral icraları gerekse solo icraları çok başarılıydı.

Konserde ayrıca 2009 yılından bu yana her yıl “mûsıkîye verdiği emeği kişisel menfaatlerin önünde tutan, mûsıkîyi yaşamı boyunca Türk toplumuna hizmet ve bu toplumun gençleri ve mûsıkîseverler için bir kültürel değer ve görev olarak düşünen, öyle de uygulayan” bir değerli müzik adamına verilmekte olan “Engürü Türk Müziği Derneği-Mûsıkî Emek Ödülü”nün onbirincisi “Zeytin Gözlüm, Gittiğin Yolları Yakın Sanarak, Bu Aşkın Sonunda Ayrılık Varsa” gibi sevilen eserlerin bestekârı ve ses sanatçısı Ali Şenozan’a verildi. Vedat Kaptan Yurdakul ile Ali Şenozan’ın uzun yıllara dayanan dostluklarından anekdotların da anlatıldığı ve duygusal anların yaşandığı ödül töreni sırasında her iki sanatçı da seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Melike BOSTAN

Kaynak: Anayurt Gazetesi

Engürü’de 20. Yıl Coşkusu (4 Şubat 2019)