1948 yılında Sivrihisar’da doğdu. 1965 yılında Personel Astsubay olarak orduya katıldı. Genel Kurmay Başkanlığı, Erzurum Merkez Komutanlığı, Eskişehir ve Kilis askerlik şubelerinde çalıştı,1985 yılında emekli oldu ve kendini müziğe ve öğrencilerine adayarak, bu alandaki çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Mûsıkîye olan sevgisi ve yeteneği daha çocukken tomurcuklanan sanatçı, ilk mûsıkî çalışmalarına 1965 yılında Ankara’da başladı. Bir yandan çalışma hayatını sürdürürken, diğer yandan da yeteneğini ve sesini geliştirmek için Ankara Musiki Derneği’nin çalışmalarına katıldı. 1971 yılına kadar Nevzat Sümer, Ali Rıza Köprülüleroğlu, Mustafa Besen, Nevzat Güyer, Çinuçen Tanrıkorur, Necati Çağman gibi birbirinden değerli hocalardan dersler aldı. Ayrıca Metin Everes, Yılmaz Pakalınlar, Yılmaz Yüksel gibi hocalardan faydalandı.
Erzurum’da göreve başladığı 1971 yılında Erzurum Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu’nu kurdu ve dört yıl boyunca çalıştırdı, Erzurum ve ilçelerinde birçok konser verdi, radyo programları yaptı.
1975 yılında Eskişehir’e tayin olunca hemen Eskişehir Halk Eğitim Merkezi Türk Sanat Müziği Korosu’nu kurarak çalışmalarına başladı ve 41. sanat yılına giren bu koroyu bugüne kadar aralıksız çalıştırdı ve yönetti. Korosu ve solistleri ile iki kez yurt dışında (Makedonya ve Belçika) konser vermiş, 1983 yılından bu yana birçok TRT radyo ve televizyon programları yapmıştır.
1977 yılında TRT’nin açmış olduğu Amatör Sesler sınavını kazanarak, istisna akdi ile dört eser okuma hakkı elde etmiş, zaman zaman TRT Ankara Radyosu’na davet edilerek, programlar yapmıştır.
Temmuz 1983’de Kilis askerlik şubesine atanan sanatçı, bu ilimize de bir mûsıkî topluluğu kazandırmış, 1983–1985 yılları arasında Eskişehir ve Kilis’teki koroları birlikte çalıştırmıştır.
1990 yılında kurduğu Eskişehir Halk Eğitimi Merkezi Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu, sanatçının en önemli eserlerinden birisidir. 26. sanat yılını kutlayan çocuk korosu çalışmalarına başarıyla devam etmektedir.
Anadolu’da adeta bir mûsıkî misyoneri gibi hiç eksilmeyen bir enerjiyle çalışmalarını sürdüren sanatçı; 1994’den itibaren İnegöl Musiki Derneği Korosunu da çalıştırdı. İnegöl’de koro çalışmalarının yanısıra ud dersleri de verdi ve burada da 65 kişiden oluşan çocuk korosunu kurdu. 2009’da doğduğu ilçe olan Sivrihisar Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosunu kurdu ve üç yıl birbirinden kaliteli konserler verdi.
Sanatçı, çalıştırdığı tüm korolarda çok başarılı olmuş ve birbirinden değerli birçok ses ve saz sanatçıları, müzik hocaları ve şefler yetiştirmiş, birçok öğrencisi TRT ve diğer kuruluşların açtığı ciddi ses yarışmalarında dereceye girmişlerdir.
Çeşitli şehirlerde yapılan Türk Sanat Müziği ile ilgili sempozyumlarda konuşmacı olarak yer almış, bu toplantılarda her zaman özellikle mûsıkî cemiyetlerinin konumu, mûsıkîmizi yaşatma ve sevdirme konusunda katkıları ve sorunları hakkında konuşmalar yapmış ve bildiriler vermiş, ses ve beste yarışmalarında jüri üyesi olarak görev yapmıştır.
Hoca ve şef olarak başarılı olduğu kadar, bestekâr olarak da müzik dünyasında haklı bir üne kavuşmuştur. Romantik, akıcı, güncellikle sanatı kaynaştıran, ritmik, duygulu, kendine has besteleri ile sanatseverlerin gönlünde taht kurmuştur. Halen değişik formlarda 120 civarında bestesi bulunan sanatçının 73 eseri TRT repertuarına kabul edilmiş, birçok bestesi, başta değerli Şefimiz Vedat Kaptan Yurdakul olmak üzere Yaşar Özel, Serap Mutlu Akbulut, Nalan Altınörs gibi kıymetli solist sanatçılar tarafından okunmuştur.
Bugüne kadar katıldığı Milliyet Gazetesi, TRT Genel Müdürlüğü, Devlet Bakanlığı, Eskişehir Valiliği, Üsküdar Musiki Cemiyeti, Amasya 1. Altın Elma Beste Yarışması, Kadıköy Belediyesi, Ünye Beste Yarışması, Yozgat Valiliği Beste Yarışmaları gibi 15’e yakın yarışmadan birçok derece ve ödül almıştır.
Bu yıl 50. sanat yılını kutlayan sanatçının Eskişehir, Sivrihisar ve Kilis’te çeşitli sokak ve caddelerle parklara adı verilerek onurlandırılmıştır.
Sanatçı, 2005-2006 yıllarında Eskişehir’deki 36 liseyi tek tek dolaşarak lise öğrencilerine Türk Müziği’ni tanıtıcı bilgiler vermiş, onlara mûsıkîmizi daha çok tanıtıp sevdirmeye çalışmıştır. Bu çalışmanın sonunda hazırladığı raporları Milli Eğitim Bakanlığı ve TRT Genel Müdürlüğüne iletmiştir.
Hacı Ârif Bey, Şevkî Bey ve Nev’eser Kökdeş hakkında derleme türünde kitapları da olan sanatçının uzun yıllardır en büyük hayallerinden biri Türk Sanat Müziği Gençlik Korosunu 18 Ekim 2013 tarihinde kurarak bu hayalini de gerçekleştirmiştir.
Sanatçı üç evlat, üç torun sahibidir.